Girlfriend Marah-marah 24 jam

Assalamualaikum…..sblm tu sy minta tlg pada admin hide kan sy pnye profile fb….sy nk minx pendapat semua….n sedikit nasihat….mcm ni,, sy sudah kpel dngn seorg awek selama 9bulan ..family saya sudah mula bincng dngn saya utk mngadakan mjlis bertunang dngn awek saya…..tp maslah sy skrg ni,,,sy sudah mula xsefahaman dgn awek sy…sbb dia jenis kuat […]

Read More

Pening Aku Fikir Pasal Boyfriend

Sebagai pengenalan, sy perempuan berusia 30 tahun, bekerja di ibu kota di sektor swasta, anak bongsu drpd 4 org adik beradik. Berpendidikan diploma dan ijazah. Bersaiz obesiti cuma berpenampilan kemas dan menarik. Drpd keluarga sederhana di selatan tanah air. Adik beradik alhamdulillah semua telah berkahwin dan pasangan masing2 mempunyai kerjaya yg baik. Sy mempunyai masalah […]

Read More

ISLAM MENGGALAKKAN PERKAHWINAN

Perkahwinan merupakan sesuatu yg murni dan di tuntut dlm lslam. Sesuatu perkahwinan akan dimenterai melalui proses keagamaan dgn restu lbubapa dan pengiktirafan masyarakat. Orang melayu menggunakan istilah ‘akad’ merujuk kpd ikatan pernikahan antara seorang lelaki dan seorang perempuan. Maksud akad nikah ialah lafaz ijab di kabul dlm ikatan pernikahan dgn rukun nikahnya yg lengkap iaitu […]

Read More

BERCINTA SAKAN TAPI TAK KEKAL

Mengapakah sukar mencari pasangan hidup? Bila dah ada pasangan sukar pula bahagia. Ini persoalan yg sering terjadi kepada kita semua. Dalam bab memilih jodoh seringkali kita terlupa fokus kpd perkara utama tentang pasangan kita. Ini disebabkan kita terlalu memilih pasangan hidup berdasarkan pertimbangan emosi (cinta) d bukannya rasional. Disebabkan pengalaman d pengetahuan kita tidak seluas […]

Read More

BAGAIMANA MEMILIH PASANGAN YANG IDEAL. KALAU ADA KESUNGGUHAN PASTI BOLEH.

Memilih pasangan hidup samada memilih suami atau isteri merupakan satu perkara penting yg perlu dititikberatkan oleh setiap individu. Jika tersalah memilih risikonya boleh mendatangkan kesan buruk terhadap diri d keluarga, iaitu rumahtangga porak pranda d anak2 menjadi mangsa. Justeru itu jika anda mengenali seseorang d berhasrat ingin menjadikanya pasangan hidup, anda perlu memastikan kejujurannya, keikhlasannya, […]

Read More

Two Finger Tik Tok

It has become a hype to make a tik tok video using only two fingers.

Read More